Patientkort

Patientkortet innehåller viktig säkerhetsinformation om din behandling och ska visas upp när du besöker apotek, tandläkare och all annan sjukvårdspersonal som behandlar dig. Om du inte har fått patientkort från din läkare eller sjuksköterska kan du ladda ner och skriva ut det här. Den engelska versionen kan vara bra att ta med om du åker utomlands.

Swedish English Finnish


Eliquis® Patientstöd

När du blev ordinerad Eliquis kan du ha fått ett “startkit Eliquis®” med olika patientstöd av din läkare eller sjuksköterska. Patientstödet är tänkt att på olika sätt hjälpa dig att förstå din sjukdom, komma igång med din behandling och erbjuda olika verktyg för att du ska komma ihåg din medicin. Om du inte fått det, ta kontakt med din sjukvårdskontakt så kan de hjälpa dig.

Blodproppsskolan

Blodproppsskolan riktar sig till dig som behandlas med blodförtunnande läkemedel och vill veta mer om klaffsjukdomar, blodproppar och förmaksflimmer.

Känn pulsen

Vet du om ditt hjärta slår så jämnt som det borde? Om inte är du långt från ensam. Många har oregelbunden puls utan att veta om det. Att lära sig känna av sin puls är att upptäcka förmaksflimmer i tid.

Läs mer om Känn pulsen

Elkonvertering

Elkonvertering innebär att man under narkos påverkar hjärtat med elektrisk energi för att korrigera hjärtats rytm. Före och efter elkonvertering måste du ta blodförtunnande läkemedel. Det finns hjälpmedel för att du ska komma ihåg att ta läkemedlet inför elkonvertering.

Läs mer om Elkonvertering

Ordlista

En enkel ordlista över vanliga begrepp och definitioner som visas på denna webbsida.

Gå till Ordlista

Flimmertipslinjen

Om du har funderingar kring förmaksflimmer kan du ringa Flimmertipslinjen där du får kontakt med en sjuksköterska som hjälper till att besvara dina frågor.

Tel: 0720 780 019

Flimmertipslinjen drivs av Riksförbundet HjärtLung i samarbete med Biosense Webster, Pfizer och Bristol-Myers-Squibb

1177 Vårdguiden

Du kan även hitta mer information på Vårdguiden. En tjänst från Sveriges landsting och regioner för sjukvårdsrådgivning eller hjälp med att hitta rätt i vården.

www.1177.se